вівторок, 28 квітня 2009 р.

Великодні свята


Христос Воскрес!!! Ці слова чуємо звідусіль, тому й розуміємо, що до нас завітав Великдень. Але його приходу передувало багато цікавих подій, які пластуни не могли оминути своєю увагою читати далі

цей текст ховаєм під кат

Мабуть, наші святкові акції почалися 12 квітня, саме цієї неділі наша станиця малювала писанки. Писанкарство курувала пл. прих. Оріяна Зорій. Барвисті, розмальовані писанки стали окрасою домівок і кошиків, навіть якщо вони виглядали не зовсім професійно

17-18 квітня кожен з християн цілує плащаницю, почесний обов’язок пластунів стояти біля цієї плащаниці та охороняти так, як свого часу це робили ангели. Можемо пишатись цьогорічним стій куванням, адже воно пройшло на високому рівні.

Пластуни стояли в двох церквах :церкві Покрови Пресвятої Богородиці та церкві святого отця Миколая. Ця стійка стала другою для молодшого юнацтва, яке проявило ідеальну пластову поставу впродовж двох днів. Вночі старше юнацтво і старшопластуни ще раз відбули давно знаний обов’язок.


19 квітня до нас завітала Пасха і щоб урізноманітнити щорічні забави ми провели ярмарок, забави, майстер-класи і звісно традиційні гаївки біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці. На ярмарку можна було придбати вироби, зроблені власними руками пластунів. А на майстер-класах кожен бажаючий мав змогу навчитись робити ці вироби власноруч. На забавах і гаївках діти збавлялись, співали, водили хороводи і прославляли Господнє Воскресіння.

До цих свят пластуни готувались протягом місяця і не дарма. Адже задоволенні та усміхнені обличчя дітей, продаж майже всіх виробів і вилучення 350 гривень, які підуть на продовження благодійності найкращий доказ, що праця не пішла дарма.

Хочемо висловити особливу подяку отцю Володимиру Боднарчуку за його розуміння та сприяння у будь-яких починаннях молоді, а також за неймовірний концерт, який прикрасив наші свята.


Пл..розв. Мартуся Пецюх

До слова,
Хочу висловити особисту подяку членам організації УМХ – співпраця з вами завжди приємна і приносить гарні результати і чудовий настрій, отче – Вам доземний уклін – Ви нас завжди підтримуєте!

Ст.пл. Михайло Коколюсу – дякую, Ти завжди швидко приходиш на допомогу, коли це особливо потрібно, пл. нім. Олі Пруській, за гарно зігнуті роз даткові матеріали і чудово відбуту першу стійку, пл. уч. Катрі Цигилик за роботу над ярмарком, яструба і фізаліями – цього року я особливо горджуся Вами, пл. розв. Олі Славич – за підтримку, балачку, допомогу з молодшим юнацтвом і постійну інформацію, пл. розв. Мартусі Пецюх за гаївки, стіку, статтю, знимки, ярмарок і ще багато всякого.

Дякую усім, хто працював над тим, щоб ці святкові дні таки були святковими, щоб ми були тими, ким маємо бути, щоб те, що ми робимо було правильним. Дякую кожному. Хто хоча б трохи часу цих святкових днів був там, де це було надважливо.

Ваша зв’язкова ст.пл. Марія Олійник, СВ

Немає коментарів:

Дописати коментар