вівторок, 3 березня 2009 р.

Достатньо трішки любові



28.02.2009 р. Б. в станиці Трускавець відбулась благодійна акція, організатором якої були трускавецькі пластуни. Акція відбувалась в межах програми «Скільки коштує любов». Її метою був збір коштів для дітей сиріт. На акції було присутні 115 осіб з різних міст та організацій. Акцію підтримали дрогобицькі, бориславські та львівські пластуни, організація Українська Молодь Христові та недержавний пенсійний фонд «Покрова», а також церва Покрови Пресвятої Богородиці і друзі.
Перед початком Великого посту є звичай просити вибачення одне в одного за всі прикрощі, які ми завдали протягом року – навмисне чи нехотячи. Є й не менш давня традиція – святкувати запусти. Повеселитися перед довгим постом люблять усі, а особливо у приємній компанії, серед людей, яких знаєш і любиш. Цього року станиця Трускавець святкувала запусти особливо – з користю і для тіла, і для душі.
Для тіла - організатори пл. розв. Мартуся Пецюх і разом із юначками к. ім. Єлисавети Гулевичівни влаштували вечірку, щоб усі могли потанцювати та розважитись у своє задоволення. Усе було як зазвичай – конкурси, пошта в кінці вечора. І все ж у вечора була своя родзинка – «розпродаж» вільного часу наших пластунів і пластунок на організованому аукціоні. За бажанням кожен міг «купити» кілька танців з людиною, яка припала до душі і не тільки гарно провести час, але й зробити добру справу. Вечірка відбувалася у межах акції «Скільки коштує любов?» і всі зібрані кошти – а їх вдалось зібрати понад 800 грн – будуть передані координатору акції ст. пл. Люби Журко, СВ - яка саме зараз розпочинає наступний етап роботи – для купівлі канцелярського приладдя для дітей з дитячого будинку «Оріана» у м. Бориславі. Про проект детальніше можна дізнатись на сторінці куреня.

Перед самою вечіркою відбувся чин прощення, який провів о. Володимир Боднарчук (трускавецька греко-католицька церква «Покрови пресвятої Богородиці»).
Таку ініціативу підтримали нашу акцію - дрогобицькі, бориславські та львівські пластунам, трускавецький осередок організації «Українська Молодь Христові» та недержавний пенсійний фонд «Покрова».
Кожен довів, що допомогти так легко, адже саме любов є найціннішим скарбом, яким поділитися так легко.
пл.розв. Марта Пецюх

1 коментар: